Hamptons House

Postmodernism Updated

Text by Matthias Hollwich

Status  BUILT 2015

Location  BRIDGEHAMPTON, NY

Client  CONFIDENTIAL

Size  3,500 SF

Scope  SD-CA

Team  MATTHIAS HOLLWICH, AIA MARC KUSHNER, AIA BRAD ENGELSMAN, ADAM HOSTETLER, VICTOR BARBALATO, MARU CHUNG

Photographer  MICHAEL MORAN

This addition to an existing Shingle-style home in the Hamptons enjoys the mashup of contemporary design against the backdrop of local traditions. To create a new guest suite and gym, the existing roof is extended and then chopped off to reveal a glass curtain wall. 

In the process, the peculiar shape of the roof is revealed and celebrated. Along the home’s western side a glass pavilion is tucked under an existing roof to create an outdoor bar and gathering space.

 

ACKNOWLEDGEMENT

Hamptons House was designed during Matthias Hollwich’s partnership at Hollwich Kushner Architecture DPC, where Matthias acted as principal and lead designer.