351 Marin

When a Sculpted Base Sets the Stage for Upward Growth

Text by Matthias Hollwich

The dynamic and faceted base on this residential high-rise offers a uniquely sculptural presence in this Jersey City neighborhood. The base’s shifting angles create pockets of social activity around the tower, energizing the streetscape.

A pavilion defines the edge of a pedestrian plaza, mirroring the angular planes of the tower and creating a unique place for the community to gather. The tower’s soaring double-height facade rises to a geometric crown that harmonizes with the existing skyline. In the lobby, a vibrant green wall offers a burst of color against the refined palette of polished concrete, natural stone, and wood.

ACKNOWLEDGEMENT

351 Marin was designed during Matthias Hollwich’s partnership at Hollwich Kushner Architecture DPC, where Matthias acted as principal and lead designer.

 

Status  EXPECTED COMPLETION 2021

Location  JERSEY CITY, NJ

Client  KRE GROUP

Size  540,000 SF

Scope  SD-CA

Executive Architect  HLW