Bauhaus Museum

Turning Modernism into Modernity

This competition entry for a new Bauhaus museum proposes a tilted volume that revisits the formal history of the radical design school by reinterpreting its revolutionary spirit for the twenty-first century. Inspired by the systematic, yet free-spirited, exercises that were the hallmark of the Bauhaus courses, the new museum’s diagonal spaces rise in a continuous sequence of customizable exhibition galleries. The gridded facade nods to the Gropius classic and reflects the surrounding landscape.

  • Status: Designed 2015
  • Location: Dessau, Germany
  • Client: Bauhaus Museum Dessau
  • Size: 69,000 SF
  • Scope: Competition
  • Team: Matthias Hollwich, SBA Robert May Robert May, Alda Ly, Caitlin Swaim, SJ Kwon, Malika Yapa, Brandon Conde, Greg Pietrychia
  • :